Nyt on sitten Sytyck-haasteessa siirryytty askel eteenpäin ja projektia on päässyt  nyt ihan konkreettisesti työstämään. Minun haasteeksenihan emo määräsi tämän:

Haasteesi on POPPING & LOCKING. Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus perehtyä neuleiden viimeistelyyn: pingotukseen ja kappaleiden yhdistämiseen! Tai ehkä olisit kiinnostunut oppimaan kappaleiden yhdistämisen työn edetessä?! Onko TTS-metodi jo tuttu? Entä miten olisi silmukoiden luominen jollain uudella tavalla? Tai opettele domino- ja konttineulontaa! Haasta itsesi etenemään askel, yksi neuleen osa, kerrallaan!


Vaikka olen neulonut aika pienestä tytöstä lähtien, en ole ikinä vielä neulonut tilkkupeittoa. Ajatuskin siitä on kauhistuttanut.... miten voisin jaksaa toistaa samaa palasta monen monta kertaa? Miten ihmeessä jaksaisin koota peiton? Päätellä kaikki  langanpäät ja tehdä kauniit saumat?

Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan! Tarkoitukseni on neuloa tilkuista peitto (se jää tässä vaiheessa vielä avoimeksi, että minkä kokoinen siitä tulee!) erikokoisista domino-tekniikalla neulotuista palasista ja  opetella kauniiden saumojen salatkin. Ja ehkäpä lopputoteutukseen käytän vielä ristipistoja ja omepelukonettakin! Katsotaan mitä tästä vielä tulee... nyt vaan yritän sinnikkäästi jaksaa neuloa näitä palasia.

***

Ystävä täytti vuosia ja häntä halusin pienesti muistaa. Tekaisin hänelle tälläiset höpsöt kämmekkäät:

**

Kyllä täällä ristipistojakin tehdään, mutta kaikki on juuri nyt niin kovin salaista. Työn alla on jotain Syyspiristykseen ja jotain Oupsin jouluvaihtoon.  Myöhemmin sitten niistä.