Keskiviikkoiltana tajusin, että Tytär tarvitsee lauantaiksi eräisiin juhliin valkoisen boleron. Torstaina töiden jälkeen kierrettiin paikalliset vaatekaupat ja eipä tietenkään vaatettta löytynyt. Eipä muu auttanut kuin tulla lankakaupan kautta kotiin muutaman inhoamani mohairlankakerän kanssa. Onneksi uusimmassa Modassa oli bolero-ohje ja siitä sitten neulomaan. 

Tuskaa neulomisesta teki se, että en todellakaan tykkää neuloa mohairia; kutittaa, aivastuttaa, nenä vuotaa, henki menee ahtaalle.... ja loppusilauksen Tuskalle antoi Kiire, vain torstai- ja perjantai-ilta aikaa neuloa bolero valmiiksi.  Mutta mitäpä äiti ei lapsensa vuoksi tekisi....

Ei puhettakaan että olisi ehtinyt pingotella tai höyrytellä osia ennen kokoamista, saumoja ei todellakaan ehtinyt tehdä Niin Hienosti Kuin Osaa. Hihoihinkin piti tehdä jatkospala kun kiireessä tuli mittausvirhe ja minähän en mohairlankaa pura.... ei näillä hermoilla.



Malli: Moda 2/2008, malli nro 37

Lanka: Kitten Mohair 87g ( kokoon n.120cm)

No, juhlat on juhlittu ja bolero oli käytössä varsin hyvä  -kaikesta tuskasta huolimatta. Ja onneksi se oli vain minun henkilökohtainen tuskani. Tytär on boleroon oikein tyytyväinen.