Sain Arteeni-blogin Sialta N-kirjaimen, jolla yritän teille nyt kertoa elämästäni.

 


 

Neulominen on suuri intohimoni. Neulon iloon ja hyvään oloon vaikeaa ja haastavampaa, pahaan oloon ja stressiin helpompaa. Mutta aina neulon. Neulon, koska olen.

 

Nöpönenät ovat elämäni tarkoitus. Omia nöpöneniäni ovat Tyttö ja Poika, sekä nykyään pikkuinen koiravauvammekin. Mieheni ei ehkä kovin ilahdu jos häntä näin sanalla hellittelen, mutta kyllä hänkin on nöpönenäni.

 

Nukkuminen on ihanaa! En ole kovin vaatelias unen määrän suhteen, mutta ilman riittävää unta olen yhteiskuntakelvoton. Lasten ollessa pieniä ja valvoessa yökaudet, opin ihan liian hyvin unen merkityksen.

 

Neuroosit kuuluvat läheisesti elämääni. Työskentelen mielenterveysalalla ja välillä ei voi olla ihmettelemättä neuroosien kirjoa. Pidän työstäni. Yleensä.

 

Nuoruus oli opettavaista aikaa. Silloin tuli tehtyä paljon sellaista, miltä haluaisi omat lapsensa säästää. Se ei, ikävä kyllä, taida olla mahdollista. Jokaisen on omat kivikkonsa koluttava. Ja opittava. Osaisinpa silloinkin olla Hyvä Äiti.

 

Nyt on elämisen aika! Pyrin elämään tässä ja nyt. Olen oppinut, että tulevaa ei kannata murehtia, sitä ei kannata pelätä. Sen kaiken ehtii tehdä sitten aikanaan, jos tarvetta on. Lasten sairaudet ovat opettaneet, aika kovallakin kädellä, hetkessä elämisen merkityksen.

 

Nautinto tuo elämään iloa. Nautintoa tuovat monet asiat: perhe, harrastukset, ihanat ystävät, työ… listaa voisi jatkaa loputtomiin. Nautinto on löydettävissä miltei kaikesta mitä tekee. Jos vain haluaa. Ja jaksaa. Aina ei jaksa.

 

Nillitys ja ”nariseminen” on inhottavaa! En jaksa kuunnella turhista ja typeristä asioista nillittäviä ihmisiä. Turha valittaminen on rasittavaa! Jos on oikeasti paha mieli ja jos todella tuntee kokeneensa vääryyttä, se pitää ilmaista. Mutta turha nillitys saa niskakarvat nousemaan pystyyn ja adrenaalitason kohoavan pilviin. En jaksa sellaisia ihmisiä ollenkaan.

 

Netti on miltei korvaamaton nykyään! Tiedonhaun kannalta se on oiva, mutta onpa se tuonut elämääni ihania ihmisiäkin (vilkutus oupsilaille ja ounelaisille!)!  Netin myötä käsityö-harrastuskin on laajentunut ihan uusiin ulottuvuuksiin.  Elämä ilman nettiä on aika vaikeaa.

 

Numeroissa olen surkea. Joskus on äärettömän vaikea pärjätä numeroiden kanssa. Jonkun toisen mielestä ihan yksinkertainen ja pieni laskutoimitus voi joskus olla minulle ylitsepääsemättömän vaikea. Työkaverit tälle jaksavat ilveillä! Ihan hyvällä kuitenkin.

 

Nauru on elämän suola!


 

Kertoisitko sinä minulle itsestäsi ja elämästäsi? Haluatko kirjaimen?