Joskus kauan, kauan sitten (aikana jolloin kädet vielä virkkausta kestivät...) virkkasin paljon. Virkkasin monenlaisia liinoja, sängynpeiton, vaatteita, verhoja -kaikkea mahdollista. Tuosta ajasta on aikaa yli 10 vuotta. Ainakin sen verran.


Jokunen kuukausi sitten siivosin vaatehuonetta ja sieltä käteeni tarttui pussi, josta löytyi iso virkkaustyö, jonka viimeistely oli jäänyt tekemättä. En millään konstilla löydä aivojeni sopukoista tietoa että mihin tarkoitukseen virkkauksen olisin tehnyt ja koko prosessikin on unohtunut. Ehkä se liittyi erääseen vaikeaan elämänvaiheeseen. Ehkä.

Nyt kun virkkaus löytyi, löytyi sille käyttötarkoituskin. Tein siitä taulun! Virkatulla osuudella on pituutta 150cm ja korkeutta 44cm. Ohje on jostain vanhasta Suuri Käsityö-lehdestä (voin etsiä numeronkin jos jotakuta kiinnostaa).  Työ on virkattu tosi ohuesta virkkauslangasta, tosi pienellä koukulla. Siinä on varmasti ollut kova työ! Onneksi en sitä enää muista!

Pingotin työn apulankojen avulla (kolme kertaa ennenkuin onnistui...) ja suihkuttelin siihen reilunlaisesti Verdi-tärkkiä ja sitten tarkan mittaustyön tuloksena ompelin käsin taustakankaalle. Mies nikkaroi kehyksen ja nastoilla pingotettiin työ yhdessä kehyksen ympärille.

 .